El geni Sherlock Holmes                       

    

    L´escriptor Sir Arthur Conan Doyle va crear un dels personatges més enigmàtics i interessants de la literatura, Sherlock Holmes, el detectiu privat inmortalitzat.

    Abans de fer nàixer al seu detectiu,  Sir Arthur s´havia entusiasmat amb tota una série de crims de la seua època, la majoria dels quals no havien estat resolts per la policia. Es conta que un dia, fruit de la inspiració, va decidir crear a aquest personatge. amb el qual podria desfogar totes les seues obsessions criminalistes. I així ho va fer.

   El detectiu assombrava per les seues excentritats i pel seu mètode deductiu tan fulgurant. Era adicte a la cocaina, tocava el violí, fumava amb pipa, tenia grans coneixements de química i, per damunt de tot, posseia una de les ments més privilegiades de tota Anglaterra. Resolia els casos més enrevesats, no sense dificultats, però sí amb gran astúcia, fredor i mètode. Sempre acompanyat del seu inseparable amic i company de vivenda, l´ entranyable Dr. Watson, va fer front a assasins, estafadors, lladres, i fins i tot, a la mateixa Scotland Yard.

   Tal va ser la popularitat de Sherlock Holmes que, fins i tot, va arribar a ser més famós que el seu propi autor.  Tota aquesta popularitat va  arribar a esgotar a Sir Arthur Conan Doyle, qui va voler acabar amb la vida de la seua major creació. I quin final més esplèndid que fer morir a Sherlock Holmes  junt al seu major enemic, el professor Moriarty, en caure a l´abisme d´unes abruptes catarates desprès d´haver estat forcejeant tots dos. Però la història acabava ací?

   Doncs no. L´autor Conan Doyle va rebre innumerables crítiques per haver eliminat al detectiu. Nombrosos lectors li van suplicar que tornara a reviure a Sherlock Holmes, i finalment, a causa de la pressió social, va haver de fer-ho. Sherlock Holmes no havia mort, sinó que havia aconseguit desfer-se del professor Moriarty tirant-lo per aquell abisme i havia desaparegut un temps per què tot el món pensara que estava mort. Així de fàcil.

   Gràcies a açò hem pogut gaudir de més aventures d´aquest genial personatge, el qual de vegades ens fa dubtar al preguntar-nos si fou un personatge de ficció o si, pel contrari, fou un personatg real.

Fabian López i Coloma

E-MAIL: faloco@teleco.upv.es

 

 

A CONTINUACIÓ TENIM UNS QUANTS CASOS DEL GENIAL DETECTIU SHERLOCK HOLMES EN VALENCIÀ:

 

1) Un escàndol a Bohèmia

2) La figura groga

3) El darrer problema

 

NOTA: L´autor d´aquestos textos és Sir Arthur Conan Doyle, però la traducció al valencià ha estat    part d´algun/a internauta holmesià. Per fer qualsevol tipus de comentari, dirigiu-vos a la direcció de correu electrònic que hi ha davall de cadascun d´aquestos textos, que pertany a qui ha traduit el cas en concret. Ale, a gaudir !!!

 

PÀGINA PRINCIPAL       faloco@teleco.upv.es